31 mars 2009

Morotskaka

Här kommer receptet på Morotskaka ala Marie!
Sätt ugnen på 175 grader celsius och sedan tar du

2 ägg
2 dl socker Vispas poröst

2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Allt blandas samman och röres ner i äggsmeten.

Sedan tar du

1 dl olja (jag hade olivolja)röres ner och till sist tillsätter bagarmästaren 3 dl rårivna morötter.

Häll smeten i en smord, bröad form ca 1 1/2l. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Ta ut kakan och låt svalna.

Under tiden blandas en glasyr ihop på:
60 gr filadelfiaost
25 gr smör
2 dl florsocker

Bred glasyren över kakan då den svalnat (Jag tog dubbel sats glasyr)mums, mums..


Lycka till/Kramar Marie

Bilder från gårdagens vårkrans kurs.

Som jag skrev igår var koncentrationen på topp...

....och likaså inspiration....

...och fantasin.

Se vilka super fina alster det blev!

Slutresultat.....idag har många bord och dörrar blivit smyckade med vårkänsla.

Tack för en trevlig kväll med trevligt sällskap/Marie