25 juni 2011

Sommartårta

SNABBA MARÄNG & JORDGUBBSTÅRTAN(Lantliv nr:7 2010)
6-8 personer
2 färdiga marängbottnar
JORDGUBBSMOUSSE
1liter jordgubbar
4 gelatinblad
1/2 dl vatten
1 dl strösocker
3 dl vispgrädde
GARNERING
Halverade jordgubbar
Mynta eller citronmeliss
1. Snoppa bären och mixa dem till en puré. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10min.
2. Koka ihop vatten och socker. Krama ur all vätska ur gelatinbladen och lägg ner dem i lagen. Se till så att de smälter helt. Låt blandningen svalna helt.
3. Blanda lagen med jorgubbspurén. Vispa grädden och vänd ner den, rör om försiktigt.
4. Klä botten på en springform med avtagbar kant (ca 24cm dia) med bakplåtspapper.
5. Placera en marängbotten i formen och fördela hälften av jordgubbsmoussen på marängen. Täck med nästa botten och fördela resterande mängd mousse ovanpå.
6. Täck över tårtan och låt den stelna i frysen i minst 4 timmar. Ta upp och garnera tårtan med halverade eller kvartade jordgubbar vid servering.

Ät och njut!