21 juli 2009

Frusen sommardröm!

En härligt god och enkel sommardessert, som ligger i frysen och bara väntar på att få ätas upp.
Kommer från tidningen "Lantlivs sommarmat 2009"

8port
2 marängbottnar (färdiga)
FYLLNING:
1 1/2 paket vaniljvisp (jag tog två,mums)
200g hallon, frusta (jag tog även blåbär)
100g vit choklad
TOPPING:
2 dl bär, t ex hallon, blåbär, vinbär eller jordgubbar
kryddgrönt
1. Klä en form med avtagbar kant, ca 24 cm i dia, med bakplåtspapper i botten i formen.
2. Vispa vaniljvispen fluffig och vänd ner de frysta bären. Hacka den vita chokladen i små bitar och vänd ner dem.
3. Fördela halva mängden smet i formen på marängbottnen. Täck med den andra marängbottnen och fördela resterande vaniljvisp ovanpå.
4. Släta till toppen . Täck över tårtan, sätt in i frysen och låt den stå där i mins 4 timmar, så att den hinner bli helt fryst.
5. Ta ut tårtan ca 10 min innan den ska serveras, så att den hinner mjukna något. Garnera med färska bär, gärna flera olika sorter, och garnera med lite kryddgrönt på toppen. MUMS /Marie


1 kommentar:

Ingmarie sa...

Hej !
Så fick vi då varit på Händiga Händer , en upplevelse var det och vilket motagande vi fick!
Mycket trevligt och mysig och inte var du bang för att dela med dig av tips och ideèr!
Med vänliga hälsningar
Ingmarie
Sofie,Janeth och så lilla busan Elin